Vegetarisk moussaka med aubergine och citron

Vegetarisk moussaka med aubergine och citron

40 min Huvudrätt
En vegetarisk variant på den klassiska rätten från Grekland. Vill du lägga till lite protein, varva ner kokta bönor eller kikärtor i formen också.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vegetarisk-moussaka-med-aubergine-och-citron/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Skär auberginerna på längden i ca ½ cm tjocka skivor. Strö över salt och låt ligga ca 10 min. Torka av och stek dem i olja på båda sidor.
  • Skala och skiva potatisen tunt. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka oreganon.
  • Häll ajvar relish i en kastrull och rör ner lök, vitlök och det mesta av den hackade oreganon. Koka upp och låt koka på svag värme ca 5 min.
  • Blanda cottage cheese och citronskal. Varva aubergine, potatis, ajvar relish och cottage cheese i en smord ugnssäker form. Strö över osten och tillaga i mitten av ugnen ca 40 min.
  • Garnera med oregano och servera med sallad blandad med olja och vinäger.
Klart!
Energi:

425 kcal

Protein: 26 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Auberginer, ca 600 g (ca. g)
2
Salt
½ tsk
Rapsolja
2 msk
Mjölig potatis
300 g
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
Färsk oregano
1 kruka
Ajvar relish, ca 350 g
1 burk
500 g
Citron
rivet skal av 1
2½ dl
Blandad grönsallad
80 g
Rapsolja
½ dl
Vinäger
1 msk