Franska minivåfflor med kanelkräm

Franska minivåfflor med kanelkräm

40 min Efterrätt
Frasiga kakor med len smörkräm i mitten. Bjud på fika med hög impa-faktor! Vill du variera kanelkrämen, prova att smaksätta med kardemumma istället.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/franska-minivafflor-med-kanelkram/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Mixa smör och mjöl i en matberedare till en grynig massa. Tillsätt vattnet och mixa till en smidig deg.
  • Låt vila i kyl minst 30 min.
  • Kavla ut degen tunt, ca ½ cm. Ta ut 20 rundlar, ca 5 cm i diameter.
  • Strö ut socker på arbetsbänken och kavla eller tryck ut kakorna avlånga i sockret.
  • Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Nagga kakorna och grädda dem i mitten av ugnen 6-8 min.
  • Låt svalna på galler.
Kanelkräm:
  • Vispa smör och florsocker poröst. Rör ner äggula, vaniljsocker och kanel.
  • Bred fyllning på hälften av kakorna och lägg ihop dem två och två. Pudra gärna över florsocker vid servering.
Klart!
Energi:

225 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 21 g
Fett: 15 g

Ingredienser

100 g
Vetemjöl
2½ dl
Vatten
1½ msk
Strösocker
Kanelkräm:
75 g
Florsocker
1 dl
Äggula
1
Malen kanel
1 tsk
Vaniljsocker
1½ tsk