Kålsallad med svecia och nötter

Kålsallad med svecia och nötter

30 min
Härlig kålsallad med blomkål, fänkål och rödkål som smakar av apelsin och chili. Toppa med sesamfrön, knapriga nötter och hyvlad lagrad ost.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kalsallad-med-sveciadressing-och-pepparnotter/

Gör så här

  • Skala av det yttersta apelsinskalet med en potatisskalare och skär i långa strimlor. Koka strimlorna i lättsaltat vatten ca 1½ min och sila bort vattnet.
  • Dela chilin, skär bort kärnhuset och skär i tunna strimlor.
  • Koka upp smör, ingefära, apelsinjuice och salt. Sänk värmen och låt koka ihop 5 min. Dra av från värmen och tillsätt apelsinskal och chili.
  • Skär ut stora buketter av blomkål. Hyvla blomkål, fänkål och rödkål tunt med mandolin eller skär tunt med kniv.
  • Skär ner savoykålen i bitar, ca 3x3 cm. Blanda blomkål, fänkål, rödkål och savoykål med apelsindressing. Låt dra ca 1 timme.
  • Skär bort det vita skalet av apelsinen och skär ut filéerna.
  • Blanda apelsinfiléerna med kålsalladen och smaka av med salt.
Servering:
  • Hyvla osten. Toppa salladen med sesamfrön, hasselnötter och ost.
Klart!
Energi:

230 kcal

Protein: 8 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 15 g

Ingredienser

Apelsin
1
Färsk röd chili
1
50 g
Apelsinjuice
1 dl
Finstrimlad färsk ingefära
1 msk
Salt
1 tsk
Blomkål
½
Fänkål
1
Rödkål
¼
Savoykål
½
Till servering:
50 g
Svarta sesamfrön
2 tsk
Rostade hasselnötter, grovhackade
1 dl