Pizzetta bianca med fänkål och stora räkor

Pizzetta bianca med fänkål och stora räkor

60+ min Huvudrätt
Små pizzor toppade med räkor, grekisk basilika och ost. Bianco betyder vit och innebär pizza utan tomatsås. Servera som plockmat, aptitretare eller på buffén.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pizzetta-bianca-med-fankal-och-stora-rakor/

Gör så här

Pizzadeg:
  • Värm vattnet till 37°. Smula jästen och rör samman med vatten, honung och olivolja, gärna i en köksmaskin.
  • Tillsätt mjölet och blanda på låg hastighet ca 10 min till en smidig deg. Tillsätt salt och blanda ytterligare några minuter.
  • Låt jäsa till dubbel storlek under handduk ca 30 min.
Pizzetta:
  • Sätt ugnen på 250°.
  • Skala löken. Hyvla eller skär fänkål och lök tunt. Dela, kärna ur och hacka chilin.
  • Blanda fänkål, lök, citronsaft, chili, olivolja och honung. Smaka av med salt och peppar.
  • Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i 4 delar. Kavla ut till tunna ovaler och lägg dem på en plåt.
  • Lägg på ost och fänkålsblandningen och grädda i nedre delen av ugnen ca 12 min.
  • Skala och stek räkorna på båda sidorna i en het stekpanna i olivolja. Salta och peppra.
  • Lägg räkorna ovanpå pizzorna och garnera med grekisk basilika.
Klart!
Energi:

495 kcal

Protein: 18 g
Kolhydrater: 55 g
Fett: 23 g

Ingredienser

Pizzadeg:
Vatten
2 dl
Jäst
10 g
Honung
1 tsk
Olivolja
2 msk
Vetemjöl
4½ dl
Salt
1 krm
Pizzetta:
Gul lök
½
Fänkål
½
Röd chili
½
Olivolja
2 msk
Pressad citronsaft
2 msk
Honung
½ msk
Salt och vitpeppar
75 g
50 g
Stora räkor utan skal
8
Olivolja till stekning
1 msk
Garnering:
Grekisk färsk basilika