Pizzetta bianca med grillad paprika och sardiner

Pizzetta bianca med grillad paprika och sardiner

60+ min Huvudrätt
Små pizzor toppade med sardiner, smakrik ost och färsk oregano. Bianca betyder vit och innebär pizza utan tomatsås. Servera som plockmat, aptitretare eller på buffén.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pizzetta-bianca-med-grillad-paprika-och-sardiner/

Gör så här

Pizzadeg:
  • Värm vattnet till 37°. Smula jästen och rör samman med vatten, honung och olivolja, gärna i en köksmaskin.
  • Tillsätt mjölet och blanda på låg hastighet ca 10 min till en smidig deg. Tillsätt salt och blanda ytterligare några minuter.
  • Låt jäsa till dubbel storlek under handduk ca 30 min.
Pizzetta:
  • Sätt ugnen på 250°.
  • Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Rör ihop med olivolja och sambal oelek. Blanda försiktigt med fiskfiléerna och låt marinera minst 30 min.
  • Skär zucchinin i 1 cm stora tärningar. Skär paprikan i fyra delar.
  • Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i 4 delar. Kavla ut till tunna ovaler och lägg dem på en plåt.
  • Lägg på mozzarella, paprika, fiskfiléer och zucchini. Salta och peppra och grädda i nedre delen ugnen ca 12 min.
  • Riv osten. Toppa pizzan med ost och oregano.
Klart!
Energi:

525 kcal

Protein: 24 g
Kolhydrater: 55 g
Fett: 24 g

Ingredienser

Pizzadeg:
Vatten
2 dl
Jäst
10 g
Honung
1 tsk
Olivolja
2 msk
Vetemjöl
4½ dl
Salt
1 krm
Pizzetta:
Schalottenlökar
2
Vitlöksklyfta
1
Olivolja
2 msk
Sambal oelek
1 tsk
Färska sardin- eller strömmingsfiléer
4
Zucchini
Grillad paprika i olja
1
75 g
Salt och svartpeppar
Topping:
50 g
Färsk färsk oregano