Rostad pumpa med svartkål, brynt smör och pocherat ägg

Rostad pumpa med svartkål, brynt smör och pocherat ägg

40 min Huvudrätt
Hittar du inte pumpa till den här salladen går det lika bra med sötpotatis. Och är det första gången du pocherar ägg kan det behövas lite träning men det är väl värt det när du lärt dig!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rostad-pumpa-med-svartkal-brynt-smor-och-pocherat-agg/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skala, kärna ur och skär pumpan i klyftor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan. Rosta i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Riv svartkålen och ta bort stjälkarna. Skala och skär rödlöken i klyftor.
  • Ta ut plåten och lägg på kål och lök. Fortsätt tillaga ca 10 min. Ta ut plåten och smula över osten.
  • Hacka nötterna grovt. Smält smöret i en stekpanna tills det börjar bli ljusbrunt. Lägg nötterna i stekpannan.
  • Häll smör och nötter över grönsakerna. Strö över oregano.
Pocherat ägg:
  • Koka upp vattnet med ättiksprit och salt i en vid kastrull. Låt sjuda.
  • Knäck äggen i 4 koppar. Låt ett ägg i taget sakta glida ner i vattnet. Låt sjuda ca 3 min.
  • Lyft upp dem med en hålslev. Servera äggen till grönsakerna.
Klart!
Energi:

565 kcal

Protein: 22 g
Kolhydrater: 41 g
Fett: 37 g

Ingredienser

Butternutpumpa, 900 g
1
Rapsolja
2 msk
Svartkål
200 g
Rödlök
1
150 g
Hasselnötter
1 dl
50 g
Färsk oregano
1 kruka
Pocherat ägg:
Ägg
4
Vatten
1½ liter
Ättiksprit 12%
1 tsk
Salt
1 tsk