Lättfryst yoghurttårta

Lättfryst yoghurttårta

60+ min Buffé Efterrätt
Frisk och god tårta med hallon och yoghurtmousse som går bra att göra i förväg och ha i frysen. Blanda gärna med andra färska bär som garnering, snyggt och gott!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lattfryst-yoghurttarta/

Gör så här

Tårtbotten:
  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Vispa ägg och socker fluffigt. Sikta i mjöl, potatismjöl och bakpulver.
  • Klicka ut smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt kallna.
Halloncrème:
  • Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 min.
  • Blanda övriga ingredienser i en kastrull och koka upp.
  • Rör ner gelatinbladen i hallonblandningen. Låt kallna.
Yoghurtmousse:
  • Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 min.
  • Vispa grädden lätt.
  • Värm citronskal och saft. Rör ner gelatinbladen i citronen.
  • Blanda yoghurt och florsocker i en bunke. Rör ner citronblandningen i yoghurten.
  • Vänd till sist ner grädden i yoghurtblandningen.
Montering:
  • Dela tårtbotten i 2 bottnar.
  • Plasta en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Häll ner ½ av yoghurtmoussen i botten på formen. Lägg i en tårtbottnen.
  • Häll hallonkrämen på bottnen och därefter resten av yoghurtmoussen. Avsluta med den sista bottnen.
  • Täck tårtan med plastfilm och ställ i frysen minst 2 tim.
  • Stjälp upp tårtan på ett fat, låt tina minst 30 min.
  • Toppa tårtan med färska hallon.
Klart!
Energi:

230 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 30 g
Fett: 10 g

Ingredienser

Ägg
4
Strösocker
2 dl
Vetemjöl
1 dl
Potatismjöl
2 msk
Bakpulver
1 tsk
Hallonkräm:
Gelatinblad
2
Hallon
225 g
Citron
saften av 1
Strösocker
2 msk
Yoghurtmousse:
5 dl
Florsocker
3 dl
Citron
rivet skal och saft av 1
Gelatinblad
2
2 dl
Hallon à 125 g
1 ask